Valmennuskokeilu starttaa tammikuussa!

Vuoden alussa Co-Studio-hankkeen tiimiin on liittynyt TAMKin mediatuottamisen YAMK-opiskelija Emma Ketonen. Hän alkaa vetää Tampereen seudulta työtä hakeville media-alalta valmistuneille viikottaista ryhmävalmennusta, yhdessä Tampereen työllisyyspalvelujen suunnittelija  Arto Kekin kanssa. Valmennusmalli on uusi kokeilu, joka tehdään osana Tampereen työllisyyspalveluiden, TAMKin ja Tredun Co-Studio-hanketta.

Valmennuksen yhtenä tarkoituksena on antaa työnhakijoille työkaluja yrittäjälähtöiseen työskentelyyn. Yhdessä Tampereen työllisyyspalveluiden asiantuntjoiden kanssa ryhmäläisiä opastetaan yrittelijäisyyteen sekä oman osaamisen myyntiin suoraan yrityksille, perinteisen työnhaun sijaan. Valmennuksen aikana kartoitetaan myös mahdollisuuksia siirtyä työtehtäviin muulle kuin media-alalle, kuitenkin omaa ammattiosaamista hyödyntäen. TAMKista medianomiksi valmistunut Emma on itsekin työskennellyt sosiaalialalla media-alan tehtävissä:

”Vastasin kotikaupungissani Vaasassa työvalmennuskeskuksen mediayksiköstä. Meillä oli kasassa porukka media-alan työtä hakevia, joiden kanssa hoidimme kaiken yrityksen markkinointiin liittyvän työn. Samalla päivitimme työnhakijoiden media-alan osaamista ja tehostimme työnäytteillä työnhakumahdollisuuksia.”

Valmennuskokeilussa tavoitteet ovat samankaltaisia.  Kolmen kuukauden mittaisessa valmennuksessa keskitytään ensisijaisesti oman osaamiseen tunnistamiseen, sanoittamiseen, tuotteistamiseen ja myymiseen.  Emman kertoo, että jakson aikana on myös tarkoitus aloittaa verkoston rakentaminen ja hyödyntää tässä erityisesti sosiaalista mediaa:

”Otamme käyttöön nykyaikaisia, luovia ja ketteriä tapoja työnhaun tueksi. Some helpottaa oman työntekijäbrändin kehittämistä, mutta antaa myös tietoa yrityksistä, jotka tarvitsevat media-alan osaajaa satunnaisiin toimeksiantoihin. Media-alan ammattilaisilla on erinomaisia valmiuksia toimia esimerkiksi keikkatyössä pienemmille yrityksille.”

Osana uuden valmennuksen kehittämistä,  Emman tekee myös YAMK-opintojensa opinnäytetyötä. Opinnäytetyö keskittyy uuden kokeilun kehittämiseen ja konseptointiin. Ryhmävalmennuksissaan Emma aikoo myös hyödyntää asiakaslähtöistä palvelumuotoilua.

”Valmennusryhmässämme tulee olemaan paljon tietoa, taitoa ja ymmärrystä alan haasteista, mutta myös sen mahdollisuuksista. Haluan aidosti ottaa ryhmän mukaan suunnittelemaan ja luomaan valmennuksen teemoja ja sisältöjä. Valmennuksen pitää olla sellaista, että sinne tulee aamulla aina hyvällä mielellä -ja lähtee kotiin vielä paremmalla”.

 

Keikkaharjoittelu-workshop arrow-right
Next post

arrow-left Portfoliolla opiskelijan osaaminen työnantajalle
Previous post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *