Mediatöihin! –päivä Mediapoliksella

Mediatöihin! -päivässä 19.1.2018 Mediapoliksella pureduttiin tämän päivän työnhakuun nykyaikaisia tekniikoita hyödyntäen. Aamu starttasi Tampereen työllisyyspalveluiden Merja Retkinin osiolla, jossa tapahtumaan osallistujat pääsivät pohdiskelemaan oman osaamisensa tunnistamista. ”Vakuuttavuutta työnhakuun tulee, kun oma osaaminen on hakijalla itsellään hanskassa, eikä erottautumisen merkitystä voi vähätellä”, Merja kannusti luennossaan.

Esille nousivat myös tämän hetken muuttuvan työelämän ilmiöt, kuten freelance-toimeksiannot ja niin sanottu silpputyö. Tapahtumaan osallistujat tutustuivat myös yrittäjyyden ja yritteläisyyden käsitteisiin. Verkostoituminen, mahdollisuuksien havainnointi ja aktiivinen tapa toimia ja ajatella todettiin tärkeiksi tekijöiksi itsenä työllistämisessä.

Osaamisen tunnistamisesta ja sanoittaamisesta siiryttiin someen, kun Miina Kivelä TAMKista piti tapahtumaan osallistuneille Someta-duuniin-työpajan. Työpajassa paneuduttiin  käytännönläheisesti ja kanavakohtaisesti sosiaalisen median mahdollisuuksiin työnhaun tukena.  Someta duuniin -hankkeessa toimiva Miina vinkkasi myös muista työnhakuun liittyvistä some-workshopeista, joiden aiheet liittyvät mm. henkilöbrändäykseen ja portfolion laatimiseen. Työpajat järjesteään kevään aikana Tampereen ammatitkorkeakoulun Y-kampuksella.

Iltapäivä jatkui Tampereen ammattikorkeakoulun Saara Lehtosen sekä mediatuottamisen YAMK-opiskelija Emma Ketosen Video CV-workshopissa, jossa pohdittiin video-CV:n hyötyjä työnhaussa, sekä käytiin läpi tärkeimpiä käytännön asioita onnistuneen tuotoksen tekemiseksi. Päivän päätteeksi tapahtumaan Mediatöihin! -päivään osallistujat pääsivät kokeilemaan oman video CV:n tekemistä greenscreenille.  Mediatöihin! -päivä on osa Tampereen työllisyyspalveluiden, TAMKin ja Tredun Co-Studio-hanketta.

 

 

 

Yrittelijäisyys-päivä Mediapoliksessa arrow-right
Next post

arrow-left Keikkaharjoittelu-workshop
Previous post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *