Yrittelijäisyys-päivä Mediapoliksessa

Silpputyö, kombityö, nyhtötyö, vuokratyö, projektityö, freelancertyö. Itsensä työllistäminen, sivutoiminen yrittäjyys, laskutuspalvelut. Sanat kuvaavat nykyisen muuttuvan työelämän ilmiöitä. Co-Studion ja TAMKin AV-alan liiketoiminta ja yrittäjyys –kurssin opiskelijat visioivat Mediapoliksessa, millaisille työmarkkinoille he valmistuvat seuraavan parin vuoden kuluttua. Mukana olivat myös Tampereen kaupungin työllisyyspalveluista Mirja Taipale, Merja Retkin, Paula Yrjönheikki ja Jaana Uusitalo. He valottivat työelämän haasteta ja mahdollisuuksia sekä itsensä työllistämisen keinoja työvoimaviranomaisten näkökulmasta.

Silppuisille työmarkkinoille voi valmistautua jo opiskeluaikana. Opiskelijana on helppo kokeilla yrittäjyyttä ja asiakkuuksien luomista tekemällä keikkoja ja laskuttamalla asiakasta laskutuspalvelun kautta. Ne tarjoavat helpon vaihtoehdon niin työnantajalle kuin opiskelijalle. Lyhytkestoinen yrittäjyys eli ”kevytyrittäjyys” madaltaa kynnystä kokeilla freelancerina työskentelyä.

Yrittelijäisyys-päivän pienryhmissä opiskelijat mm. ideoivat mediapalveluita eri alojen mikroyrityksille: parturi-kampaajalle, kivijalkakauppiaalle, kukkakauppiaalle, ratsastusalan ja kone- ja metallialan pienyrittäjälle. Kaikki he voivat olla mahdollisia asiakkaita, joka tilaavat videomuotoisen tiedotus- ja markkinointimateriaalin.

”Vain taivas on rajana. Tarvitaan vain luovuutta ja työpaikka löytyy”, totesi Patrik Lilja keskusteluryhmässä, jossa rakennettiin urapolkua medianomille, joka joutuu tekemään oman alansa työn lisäksi muun alan työtä saadakseen elantonsa.  ”Tämä vie energiaa mutta voi olla mahdollisuus löytää myös oman alan keikkoja”, painotti Niko Nevalainen.

Silpputyömarkkinoilla työpaikat ovat usein piilossa. On vain havaittava ne ja uskallettava sitkeästi tarjota osaamistaan yrityksille ja yhteisöille. Tämä vaatii itsetuntemusta, omien vahvuuksien ja arvojen tunnistamista, sanoittamista ja kuvittamista.

Medianomi tekee sisältöjä arrow-right
Next post

arrow-left Mediatöihin! –päivä Mediapoliksella
Previous post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *