Medianomit uudenlaisessa valmennuskokeilussa

Laseja kilisteltiin TreStartilla perjantaina 27.4., kun medianomien valmennuskokeilu sai ansaitsemansa juhlavan päätöksen. Kolmen kuluneen kuukauden aikana 11 työtä hakevaa medianomia osallistuivat uudenlaiseen ryhmävalmennukseen. Valmennuksen aikana paitsi hiottiin tämän päivän työnhakutaitoja, myös toteutettiin kaksi erilaista asiakastyöprojektia. Valmennuksen toinen ryhmän ohjaaja, itsekin medianomi, Emma Ketonen toimi molempien projektien tuottajana:

Jo valmennusta suunniteltaessa, esiin nousi ajatus siitä, josko ryhmään osallistuvien medianomien olisi mahdollista toteuttaa asiakastöinä kaksi työprojektia. Valmennusryhmästämme löytyi sekä audiovisuaalisen että graafisen puolen osaajaa, joten yhdessä töiden tilaajien kanssa päädyimme videoon sekä verkkolehteen. Molemmat työt toteutettiin käytännössä Mediapoliksen TAMKin tiloissa ja ammattilaisten kalustoa hyödyntäen.

Työllisyyspalveluiden markkinointikäyttöön tarkoitettu video, työnimellä “Hitto vie minä kans!” kuvattiin kirpeänä pakkaspäivänä Tohlopin rannalla. Video on esituotannosta jälkituotantoon asti valmennuskokeilijoiden käsialaa ja sen olennaisin kohderyhmä on työttömät työnhakijat. Ensi-iltatilaisuudessa video herätti toivottua hilpeyttä ja hurmasi ammattimaisella kuvakerronnallaan.

Printti- ja verkkolehti Mediaosaajat syntyi tarpeesta esitellä Co-Studio-hankkeen keikkaharjoittelumahdollisuuksia. Yrityksille suunnattu verkkolehti avaa sanallisin ja visuaalisin keinoin yritysten mahdollisuuksia palkata media-alan osaajia lyhytkestoisiin työsuhteisiin, toteuttamaan yritysten pienempiä viestintä- tai markkinointitarpeita. Lehti sarjakuvineen ja raikkaine visuaalisine ilmeineen houkutteli paikallaolijoita tutustumaan aiheeseen tarkemmin. Lehden voit ladata täältä: TAMK_MEDIAOSAAJAT

Videon ja lehden julkistamistilaisuudessa kuultiin myös puheenvuoroja sekä sidosryhmien edustajilta että valmennuskokeiluun osallistuneilta. Medianomi Henrik Tuominen kiitteli valmentajia ja ryhmää uudenlaisesta kokemuksesta ja antoi kannustavaa palautetta tulevien valmennusten varalle. Puheenvuoroja kuultiin myös työllisyyspalveluiden Mika Itäseltä ja Petri Pekkolalta, Bussines Tampereen Ilkka Rahkoselta sekä Co-Studio-hankkeen Anneli Karppiselta ja Emma Ketoselta.

 

Medianomien valmennuskokeilu arrow-right
Next post

arrow-left Medianomi tekee sisältöjä
Previous post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *